Iubirea lui Dumnezeu ne descoperă slăbiciunea noastră

„Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi, și să nu duceți lipsă de nimic.” Iacov 1:4

Satana știe că atâta vreme cât depindem de puterea lui Dumnezeu și ne ținem ochii ațintiți spre Isus, suntem de nezdruncinat. Așadar el lucrează pentru a ne abate de la legătura noastră cu Dumnezeu și de a ne atrage atenția la noi înșine, pentru că dacă reușește aceasta ne-a biruit. Ceea ce este crunt, e că adesea noi nu știm că am fost deturnați. Ați trecut vreodată prin experiența unui timp devoțional plin de miez cu Isus dimineața, numai pentru ca mai târziu în cursul zilei să fii spulberat de inamic printr-o anumită slăbiciune, fără ca să-i fi dat măcar seama în ce moment te-ai despărțit de Isus?

Dumnezeu în bunătatea Lui, în felul Său milostiv și iubitor, este interesat în a ne descoperi cât de ușor suntem deturnați de la deplina dependență de El. El ne ajută să ne dăm seama cât mai repede posibil că ne-am îndepărtat de El, și El vrea ca noi să înțelegem ce ne poate feri de la a ajunge în acea stare. Ajungem așadar să discutăm despre procesul încercării și testării noastre pentru a ni se descoperi caracterele. În Iacov 1:2-4 ni se spune să privim ca o mare bucurie când trecem prin felurite încercări, pentru că aceasta aduce cu sine creștere și răbdare. Dumnezeu însuși nu ispitește și nu încearcă, dar El poate folosi ispita și încercarea pentru a ne descoperi nevoia noastră de EL.

Dumnezeu se folosește de aceste ocazii pentru a descoperi ce este în adâncul inimii noastre. Lucrul acesta este descris în Divina Vindecare, pag. 470: „Mulți care în sinceritate consacră viețile lor slujirii lui Dumnezeu sunt surprinși și dezamăgiți când se văd confruntați cu obstacole și atacați de încercări și necazuri. Ei se roagă pentru asemănarea în caracter cu Hristos, pentru a fi pregătiți pentru lucrarea Domnului, și apoi se văd în împrejurări care par să aducă la iveală tot răul care există în firea lor… Ca și Israel în vechime ei înalță întrebarea: ‘Dacă Dumnezeu ne conduce, de ce vin peste noi toate aceste lucruri?’”

Scopul lui Dumnezeu este să ne descopere, pas cu pas, punct cu punct, care sunt împrejurările în care noi suntem ispitiți să depindem de propria noastră putere, și să întoarcem spatele puterii Lui. Dacă noi vom suferi încercarea și vom continua să căutăm părtășia zilnică cu El, El ne va conduce cât se poate de repede la starea în care vom fi în totală dependență de El, în care vom fi tot timpul sub stăpânirea și controlul Său.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video