El vine pe nori

Iată că EL VINE PE NORI. ŞI ORICE OCHI ÎL VA VEDEA; ŞI CEI CE L-AU STRĂPUNS. ŞI TOATE SEMINŢIILE PĂMÂNTULUI SE VOR BOCI DIN PRICINA LUI! Da, Amin. (Apocalipsa 1:7)

În versetul 7 descoperim o combinaţie de două texte din Vechiul Testament. „Venirea pe nori” ne aminteşte de Fiul omului din Daniel 7:13. Că cei ce L-au străpuns se vor boci din pricina Lui, evocă Zaharia 12:10. Matei 24:30, de asemenea, combină aceleaşi două texte, aşa că Apocalipsa 1:7 s-ar putea să reflecte învăţăturile de mai înainte ale lui Isus.

În Zaharia, cei care străpung şi se bocesc sunt „casa lui David” şi „locuitorii Ierusalimului”. Dar Apocalipsa schimbă totul la „seminţiile pământului”, un schimb frecvent în carte. Aplică lucrurile literale şi locale din Vechiul Testament într-o manieră spirituală şi valabilă pentru întreaga lume. Conceptul de „Israel” se extinde pentru a include oameni din orice rasă şi loc care sunt într-o relaţie cu Isus.

Aşadar, cheia pentru a fi inclus în poporul lui Dumnezeu este o legătură cu Fiul Lui. Dar cum poţi avea o relaţie cu Isus când nu-L poţi auzi, vedea sau atinge? Această posibilitate a fost din plin ilustrată de către cel mai vizionat film din toate timpurile, Titanic. Titanic a câştigat de două ori mai mulţi bani din taxele de intrare decât orice alt film de până atunci. Popularitatea filmului avea mai degrabă un motiv banal. Milioane de adolescente din America de Nord erau atrase de chipeşul actor tânăr care juca rolul principal, Leonardo DiCaprio. Multe s-au întors să vadă filmul de câteva ori. Unele au pretins că l-au văzut de mai mult de 40 de ori! Ele dezvoltau o relaţie cu cineva pe care nu-1 puteau vedea, auzi sau atinge în persoană! Puţine dintre ele l-au întâlnit vreodată pe DiCaprio în viaţa reală.

Cum este posibil lucrul acesta? Filmul nu era Leonardo însuşi. Dar era un martor la realitatea reprezentată de actor. Şi milioane de adolescente au găsit acea mărturie suficientă pentru o relaţie serioasă. În vreme ce milioane de martori vor mărturisi despre existenţa lui Leonardo DiCaprio şi influenţa pe care poate a avut-o în vieţile lor, miliarde de oameni de-a lungul secolelor au mărturisit realitatea lui Isus, bazându-se cel mai mult pe mărturiile găsite în paginile sacre şi inspirate ale Scripturii.

Când vine vorba de Isus, dezvolţi acea relaţie petrecând timp cu mărturiile despre El din Cuvântul Său. E nevoie să investeşti serios în studiul Bibliei, precum şi să le vorbeşti altor oameni care îl cunosc şi să auzi mărturiile lor despre impactul Lui în vieţile lor. Şi ai nevoie să te implici în misiunea pe care El a lăsat-o ucenicilor Săi (Matei 28:20) ca s-o îndeplinească. Aceia care au o relaţie cu Isus vor lua parte într-o zi la glorioasa biruinţă descrisă în Apocalipsa.

Doamne, am nevoie ca prezenţa lui Isus să fie reală în viaţa mea astăzi! Fie ca al Său Cuvânt să se întrupeze în tot ceea ce fac sau zic!

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video