Familia și luptele decisive

Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul. (Daniel 1:8)

Părinţi, întrebaţi-vă dacă v-aţi educat copiii să se supună autorităţii părinteşti şi dacă i-aţi instruit ca, în felul acesta, să asculte de Dumnezeu, să-L iubească, să ia Legea Sa ca ghid suprem de conduită şi viaţă. I-aţi educat să fie misionari pentru Hristos? Să meargă din loc în loc şi să facă bine? Părinţi credincioşi, copiii voştri vor trebui să ducă bătălii decisive pentru Domnul în ziua conflictului; şi, când vor câştiga victorii pentru Domnul Păcii, s-ar putea să obţină succese pentru ei înşişi. Dar, dacă nu au fost crescuţi în frica de Domnul, dacă nu îl cunosc pe Hristos, dacă nu au o legătură cu cerul, nu vor avea putere morală şi vor ceda în faţa potentaţilor pământeşti care se încumetă să se înalţe deasupra Dumnezeului cerurilor prin stabilirea unui sabat fals în locul Sabatului lui Iehova. Îndurarea acestei puteri se va vedea în celulele închisorilor şi în carceră. Deja se fac pregătiri şi se desfăşoară acţiuni care vor avea drept rezultat întocmirea unui chip al fiarei. Vor avea loc în istoria pământului evenimente care vor împlini prezicerile profeţiei pentru aceste zile din urmă.

Se va impune luarea de decizii şi vor fi luate decizii; renegaţii fie se vor întoarce hotărâţi la devotamentul faţă de Dumnezeu, fie se vor înrola în rândurile vrăjmaşului: Satana va avea control asupra tuturor celor care refuză definitiv să fie controlaţi de Legea lui Dumnezeu. El îi va îndemna pe părinţi să se lupte împotriva copiilor lor şi pe copii să se lupte împotriva părinţilor lor – să-i trădeze şi să-i dea pe mâna duşmanilor pe cei din casa lor. Evenimentele apropiate îşi aruncă umbrele pe cărarea noastră. Taţi, mame, apelez la voi să depuneţi acum cele mai serioase eforturi pentru copiii voştri. Oferiţi-le instruirea religioasă zilnică. Învăţaţi-i să-L iubească pe Dumnezeu şi să fie fideli principiilor binelui. Lucraţi, lucraţi acum cu o credinţă înaltă, serioasă, îndrumată de influenţa divină a Duhului Sfânt. Nu o amânaţi nici măcar o zi, nici măcar o oră. Învăţaţi-i pe copiii voştri că inima trebuie deprinsă să se autocontroleze şi să renunţe la sine. Motivele vieţii trebuie să fie în armonie cu Legea lui Dumnezeu. Nu vă mulţumiţi să-i vedeţi pe copiii voştri crescând despărţiţi de Hristos. Nu staţi liniştiţi când ei sunt reci şi indiferenţi. Strigaţi la Dumnezeu zi şi noapte. Rugaţi-vă şi lucraţi pentru mântuirea sufletelor copiilor voştri!

Review and Herald, 23 aprilie 1889

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor