Angajamentul parental

Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

Părinţilor le este încredinţată datoria sacră de a apăra constituţia fizică şi morală a copiilor lor, astfel încât sistemul nervos să fie echilibrat, iar sufletul să nu fie pus în primejdie. Taţii şi mamele trebuie să înţeleagă legile vieţii, pentru ca nu cumva, prin necunoaşterea lor, să îngăduie să se dezvolte în copiii lor tendinţe greşite. Alimentaţia afectează atât sănătatea fizică, cât şi pe cea morală. Prin urmare, cât de mult ar trebui să fie preocupate mamele să pună pe masă hrana cea mai simplă, cea mai sănătoasă, pentru ca organele digestive să nu fie slăbite, nervii să nu fie dezechihbraţi şi educaţia pe care le-au dat-o copiilor lor să nu fie contracarată!

Satana ştie că, atunci când este ţinut sub control, apetitul nu poate avea o putere la fel de mare asupra minţii ca atunci când este îngăduit şi caută continuu să ne conducă la îngăduinţa de sine. Sub influenţa abmentaţiei nesănătoase, conştiinţa este amorţită, mintea este întunecată şi sensibilitatea ei la imbolduri este slăbită. Însă vinovăţia călcătorului de lege nu este mai mică dacă şi-a încălcat conştiinţa până ce ea a devenit insensibilă.

Din moment ce starea de sănătate a minţii depinde de condiţia normală a forţelor vitale, stimulentele şi narcoticele nu ar trebui folosite deloc! Cu toate acestea, vedem că un număr mare dintre cei care se declară creştini folosesc tutunul. Ei deplâng relele necumpătării, dar, când vorbesc împotriva consumului de băuturi alcoolice, ei înşişi emană fum de tutun. Trebuie să se facă o schimbare în atitudinea faţă de folosirea tutunului înainte de a putea ajunge la rădăcina răului. Să facem un pas mai aproape. Ceaiul şi cafeaua stimulează apetitul pentru stimulenţi mai puternici. Să facem apoi un pas şi mai aproape de casă, la prepararea hranei, şi întrebăm: Este cumpătarea practicată în toate lucrurile? Sunt aduse la îndeplinire aici acele reforme esenţiale pentru sănătate şi fericire?

Fiecare creştin adevărat trebuie să-şi ţină sub control apetitul şi patimile. Dacă nu se eliberează de sub robia apetitului, nu poate fi un slujitor adevărat şi ascultător al lui Hristos. Îngăduirea apetitului şi a patimii anulează efectul adevărului asupra inimii. Este imposibil ca spiritul şi puterea adevărului să sfinţească o persoană, suflet, trup şi spirit, atâta timp cât aceasta este stăpânită de dorinţe senzuale.

Principiile fundamentale ale educaţiei, pp. 143-144

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video