Săptămâna Creației

A fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă; aceasta a fost ziua întâi. (Geneza 1:5)

La fel ca Sabatul, săptămâna îşi are originea la creaţie şi a fost păstrată şi transmisă până la noi prin intermediul istoriei biblice. Dumnezeu însuşi a stabilit prima săptămână ca etalon pentru săptămânile ce aveau să se succeadă până la sfârşitul timpului. La fel ca toate celelalte, ea a constat din şapte zile literale. Şase zile au fost folosite pentru lucrarea de creaţie; în ziua a şaptea, Dumnezeu S-a odihnit şi a binecuvântat atunci această zi, punând-o deoparte ca zi de odihnă pentru noi.

În legea dată pe Sinai, Dumnezeu a recunoscut această săptămână, precum şi realităţile pe care se bazează ea. După ce a dat porunca „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti” şi după ce a specificat ce să se facă în cele şase zile şi ce să nu se facă în ziua a şaptea, El prezintă motivul respectării săptămânii, în acest mod arătând înapoi spre exemplul Său: „Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit; de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o” (Exodul 20:8-11). Acest motiv este frumos şi puternic atunci când înţelegem că zilele creaţiei sunt literale. Primele şase zile ale fiecărei săptămâni ne sunt date pentru muncă, pentru că Dumnezeu a folosit această perioadă din prima săptămână în lucrarea de creaţie. În ziua a şaptea, trebuie să ne abţinem de la lucru, în comemorarea odihnei Creatorului.

Dar presupunerea că evenimentele primei săptămâni au necesitat mii şi mii de ani loveşte direct la temelia poruncii a patra. Ea îl reprezintă pe Creator ca poruncindu-ne să păstrăm săptămâna de şapte zile literale în comemorarea unor perioade vaste, nedefinite. Acest lucru este contrar metodei Sale de a Se comporta cu creaturile Sale. Ea transformă în ceva nedefinit şi obscur lucrul pe care El l-a arătat foarte clar. Este necredinţa în forma ei cea mai subtilă şi, ca atare, cea mai periculoasă; adevăratul ei caracter este aşa de ascuns, încât este acceptat şi învăţat de mulţi care mărturisesc a crede în Biblie. […]

Biblia nu recunoaşte erele lungi în care Pământul ar fi evoluat încet din haos. Raportul sacru declară că fiecare zi a creaţiei a constat dintr-o seară şi o dimineaţă, la fel ca toate celelalte zile care au urmat. La terminarea fiecărei zile, este dat rezultatul lucrării Creatorului.

Patriarhi şi profeţi, pp. 111-112

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor