Importanța închinării în familie

Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine. (Geneza 18:19)

În fiecare familie ar trebui stabilit un timp pentru altarul de dimineaţă şi cel de seară. Cât de bine este ca părinţii să-i adune pe copii în jurul lor înaintea mesei de dimineaţă spre a-I mulţumi Tatălui ceresc pentru ocrotirea Sa din timpul nopţii şi spre a-I cere ajutor, călăuzire şi ocrotire în timpul zilei! Cât de potrivit este, de asemenea, ca, la lăsarea serii, părinţii şi copiii să se adune încă o dată înaintea Lui spre a-I mulţumi pentru binecuvântările zilei care a trecut!

Închinarea în familie să nu fie condusă de circumstanţe. Nu trebuie să vă rugaţi ocazional şi să neglijaţi rugăciunea când aveţi o zi de muncă încărcată. Dacă procedaţi aşa, îi determinaţi pe copiii voştri să considere că rugăciunea nu are nicio importanţă deosebită. Rugăciunea înseamnă foarte mult pentru copiii lui Dumnezeu, iar jertfele de mulţumire ar trebui să se înalţe spre Dumnezeu dimineaţa şi seara. Psalmistul spune: „Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre. Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui!” (Psalmii 95:1,2).

Taţi şi mame, oricât de presante ar fi treburile voastre, nu uitaţi să vă adunaţi familia în jurul altarului lui Dumnezeu! Cereţi paza îngerilor sfinţi in căminul vostru. Amintiţi-vă că iubiţii voştri copii sunt expuşi ispitelor.

În eforturile noastre de a asigura confortul şi fericirea oaspeţilor, nu trebuie să uităm de obligaţiile pe care le avem faţă de Dumnezeu. Ceasul rugăciunii nu trebuie neglijat pentru niciun motiv. Nu vorbiţi şi nu vă amuzaţi până când ajungeţi să fiţi prea obosiţi pentru a vă bucura de momentul devoţiunii. A face acest lucru înseamnă a-I oferi lui Dumnezeu o jertfă schilodită. Seara, la o oră timpurie, când ne putem ruga fără grabă şi inteligent, ar trebui să prezentăm rugăminţile noastre şi să înălţăm vocile noastre în laude pline de fericire şi recunoştinţă.

Toţi cei care îi vizitează pe creştini să vadă că ceasul rugăciunii este cel mai preţios, cel mai sfânt şi cel mai fericit ceas al zilei. Aceste ocazii de devoţiune exercită o influenţă purificatoare şi înălţătoare asupra tuturor color care participă la ele. Ele aduc pace şi o odihnă binemeritată sufletului.

Îndrumarea copilului, pp. 520-521

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video