FOLOSEȘTE CE AI

Domnul S-a uitat la el și a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai și izbăvește pe Israel din mâna lui Madian. Oare nu te trimit Eu?”
Judecători 6:14

Într-o ocazie, Maica Tereza a fost întrebată cum de poate face atât de multe lucruri bune pentru oameni neajutorați și nevoiași? Răspunsul ei a devenit viral: „Tu nu poți face ceea ce fac eu. Eu nu pot face ceea ce faci tu. Împreună putem face lucruri nemaipomenite.”

Maica Tereza nu a avut resurse materiale, nu a făcut studii de caz și nici lecții sau cursuri de misiune. Pur și simplu a început să se intereseze de nevoile oamenilor simpli. Implicarea ei a plecat de la ceea ce era și credea.

Nu e nevoie să strângi lucruri deosebite sau să ai mai întâi un depozit de resurse prin care să poți realiza ceva. Tu ai primit în dar, din partea cerului, o serie de calități care sunt suficiente pentru a iniția activități de ajutor și izbăvire pentru marginalizații lumii. Dumnezeu te-a echipat cu valori mult mai mari decât cele materiale. Gândește-te la rațiunea ta, la afecțiunea pe care o ai, la emoțiile și bucuriile cu care trăiești, la empatia pe care o poți degaja. Toate sunt active prin naștere în ființa ta. Folosește-le! Ele sunt puterea pe care o ai. Sunt cele mai tari instrumente de a provoca schimbarea în jurul tău. Dumnezeu te trimite cu aceste calități să aduci schimbarea în viața celor de lângă tine.

Roagă-te să poți folosi cu înțelepciune darurile lui Dumnezeu.

Provocare: Astăzi oferă mângâiere celor marginalizați de societate.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video