MATEMATICA CREDINȚEI

„Vino şi să pătrundem până la straja acestor netăiaţi împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca şi printr-un mare număr.”
1 Samuel 14:6

Îmi amintesc cu mare plăcere zilele petrecute în clasă cu primii mei colegi din școala primară. Băncile vechi de un maro închis, scaunele de fier masiv, potrivite pentru înălțimea elevilor de clasa I. O tablă mare pe perete, atracția universală a pauzelor noastre, se transforma sub magia cretei și a fantasmelor noastre într-un lung ghemotoc de linii albe. Buretele magic, plin de praf de cretă, umezit pentru a-i crește calitatea de ștergere, ne albea mânuțele descoperindu-ne subtil învățătoarei drept clienți ai mâzgălitului.

În perimetrul clasei I s-au pus bazele semnelor matematice. Semnul egal, semnul mai mic și semnul mai mare ne-au micșorat sau crescut alocația de cifre. Raportul cifrelor, odată rezolvat, ne-a oferit varianta de lucru pentru restul vieții. Dar… uite că Scriptura inversează raportul matematic. Ionatan vede în Dumnezeu o matematică mult mai îndrăzneață. Puținul poate răsturna ceea ce este mult. Sunt două ingrediente cerute: credința și prezența lui Dumnezeu. Pe scurt, o matematică simplă: credința + Dumnezeu = MULT. Ionatan a trăit-o, a izbutit. Acolo unde rațiunea se blochează, Dumnezeu, prin credință, poate rezolva totul.

Roagă-te să ai o atitudine de credință vie.

Provocare: Calculează-ți călătoria vieții cu matematica credinței.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video