CURAJUL LUI CALEB

Caleb a potolit poporul, care cârtea împotriva lui Moise. El a zis: „Haideți să ne suim și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori.”
Numeri 13:30

Cel mai important erou pe care l-am întâlnit în viața mea a fost mama. Probabil, undeva în inima ta, descoperi aceeași realitate. Mama mi-a marcat viața într-un mod greu de exprimat. Cuvintele sunt prea puține pentru a cuprinde capacitatea ei de luptă și sacrificiul fără măsură. Am admirat-o de mic. Dar acum, când mintea s-a rumenit bine, o văd ca pe eroina supremă. Luptătoare, muncitoare, harnică, credincioasă, a reușit să imprime, prin tenacitatea ei, calitatea supremă a curajului.

La ceasul trist al veștii că tata a murit, s-a recules instant. Amenințată de un viitor întunecat, cu trei copii de crescut, și-a capacitat forțele și încrederea și, în ciuda tuturor pronosticurilor făcute de cei din anturajul ei, a mers doar înainte. A fost greu? Da. A fost neînțeleasă? Cu siguranță! A fost tentată să renunțe? Evident. A reușit să respingă concluziile celor din jur și, încrezătoare în Dumnezeu, a continuat să lupte.

Vei da peste coruri de voci care îți vor cânta eșecul. Unii te vor trimite în liga secundă a vieții. Nu uita… Cu o atitudine curajoasă și încrezătoare în Dumnezeu, poți atinge obiective îndrăznețe. Caleb s-a diferențiat de ceilalți prin încrederea sa neclintită în Dumnezeu. Atitudinea lui curajoasă l-a ajutat să intre în țara promisă.

Roagă-te să-ți păstrezi încrederea în Dumnezeu.

Provocare: Trăiește curajos cu Isus!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor