INIMA SLĂBITĂ

Pentru ce voiți să muiați inima copiilor lui Israel și să-i faceți să nu treacă în țara pe care le-o dă Domnul?
Numeri 32:7

Moise surprinde prin descrierea slăbiciunilor omenești. Preocupat să păstreze toate semințiile unite în lupta pentru aceeași cauză a ocupării Canaanului, se preocupă de influențele care pot distruge curajul. Una dintre aceste influențe nefaste este „înmuierea inimii”.

Nu ar trebui să te surprindă. Nu de puține ori s-a întâmplat să vezi băieți reduși la tăcere după ce s-au comportat ca niște cocoși de curte. Motivul? Au dat de ceva, sau de cineva care le-a luat nu doar „piuitul”, ci și curajul. Există o ecuație inversă. Dacă vrei să slăbești capacitatea cuiva de a duce la bun sfârșit o acțiune, sau să realizeze un plan, trebuie să-i risipești încrederea și să-i ataci emoțiile inimii. Această formulă îi poate destabiliza și pe cei mai puternici oameni.

Din acest motiv, Moise este interesat să transmită semințiilor lui Ruben și Gad să nu folosească strategia înmuierii inimii. Diavolul folosește această armă și ar putea să te împiedice în drumul tău spre victorie prin distrugerea încrederii. Nu te uita la ce se întâmplă în jurul tău. Nu te lăsa strivit de puterea cuvintelor folosite de cei din preajma ta. Nu te lăsa ghidat de sentimente care nu reprezintă valorile tale. Treci mai departe.

Cu Dumnezeu, nicio inimă nu poate fi descurajată. Părtășia cu Dumnezeu este garanția călătoriei tale.

Roagă-te să rămâi cu ochii ațintiți spre Hristos.

Provocare: Păstrează-ți  încrederea în Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video