BRAȚUL PUTERNIC AL DOMNULUI

Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”
Evrei 13:6

Nu poți cunoaște puterea lui Dumnezeu decât dacă ai avut de mers contra curentului. Nu este o sarcină ușoară să mergi în sens opus sensului în care merge toată lumea. Chiar dacă este dificil pentru tine să recunoști, mulțimea are o putere fantastică de a modela orientarea ta și de a-ți modela convingerile. În general, mulțimea de lângă tine funcționează fascinant de bine când e vorba să adoarmă vigilența și atenția ta.

La momentul examenului de bacalaureat, directoarea mi-a spus răspicat: „Dacă nu vii la proba de educație fizică programată sâmbăta, nu vei lua bacul!” Acasă, mama a răspuns total diferit: „Ne rugăm și, până vineri, Dumnezeu ne va da un răspuns!” Vineri dimineața, diriginta alerga pe pista de atletism strigând: „Dorule, azi dai proba!”

Chiar crezi că oamenii pot să se opună agendei lui Dumnezeu? Merită să pleci urechea la corul vocilor care nu cunosc puterea divină? Crezi că ar putea cineva din anturajul tău să răstoarne planul ceresc? Cred că știi răspunsul. Ajutorul lui Dumnezeu valorează mai mult decât toate încercările oamenilor de a interveni în deciziile tale. Nu ai de ce să tremuri în fața influențelor exterioare. Hotărârea de a intra cu Dumnezeu în arena vieții reprezintă pentru tine garanția ajutorului Său.

Roagă-te să depășești momentele de cumpănă.

Provocare: Mulțumește-I Domnului pentru ajutorul pe care îl primești zilnic!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video