BARIERA ÎNGUSTIMII

Domnul a zis lui Avraam:„Pentru ce a râs Sara, zicând: «Cu adevărat să mai pot avea copil eu, care sunt bătrână?» Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine, și Sara va avea un fiu.”
Geneza 18:13-14

Vestea bună de astăzi stă în faptul că îți poți schimba gândirea. Poți acționa ca un om cu potențial uriaș, care trebuie descuiat și folosit prin formarea unei perspective mai largi. Te poți folosi de eșecul trăit, sau de ratările din ultima perioadă, într-un sens pozitiv. Prin ele poți să afli care sunt limitele tale, pe care va trebui să le depășești. Prin învățare poți descoperi că ce nu ai reușit să atingi nu este imposibil.

Într-o zi, marele artist Michelangelo a intrat în studioul lui Raphael. S-a oprit asupra unei lucrări timpurii și a analizat-o puțin. A luat o bucată de cretă și a scris cuvântul amplius, care se traduce prin „mai mare”, sau „mai măreț”, pe toată pictura. Prin acest gest, Michelangelo l-a invitat pe prietenul său să gândească la scară mai largă.

Trimisul lui Dumnezeu îi reproșează lui Avraam faptul că atitudinea Sarei este îngustă. Gândește strict matematic și tehnic. Este o greșeală tipică. Îngustimea gândirii oprește binecuvântarea lui Dumnezeu. Dacă vrei să obții mai mult de la viață cu Dumnezeu, va trebui să treci peste bariera unei gândiri înguste. Nu te limita, blocând astfel, prin îngustimea ta, puterea lui Dumnezeu.

Roagă-te ca Dumnezeu să-ți arate puterea Lui.

Provocare: Gândește și acționează în numele lui Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video