DUREREA VINOVĂȚIEI

Prin aceasta vom cunoaște că suntem din adevăr și ne vom liniști inimile înaintea Lui ori în ce ne osândește inima noastră; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră și cunoaște toate lucrurile.
1 Ioan 3:19-20

Sentimentul de vinovăție este o barieră în calea noastră spre libertate. Vorbesc de libertatea dăruită de Dumnezeu. O căutăm, chiar dacă nu o declarăm public. Noi suntem însetați după libertatea adusă de curăția sufletească. De cele mai multe ori trăim cu sentimentul greu că cineva va ajunge să cunoască faptele noastre ascunse în „dulap”. Ne păstrăm calmul educat și ne croim drumul printre oameni sperând că vom putea ajunge să scăpăm de scheletele din dulap. Din nefericire, inima nu cunoaște diplomația oamenilor. Ea te va osândi mereu. Dacă neglijezi să aduci partea ascunsă a vieții în fața lui Isus, vei trăi permanent sub apăsarea nefirească a vinovăției interioare.

Nu uita că Dumnezeu este mai mare decât orice plan viclean al nostru. Nu putem căra la infinit nimicul. Dacă iubești adevărul, dacă îți dorești briza libertății și o realizare sinceră în viață, va trebui să pui în fața Domnului acest demers neplăcut al diavolului. Nu lăsa vinovăția să te mistuie și nici inima să te osândească. Nu te împiedica în păcatele ascunse. Orice recunoaștere aduce cu sine o căutare de eliberare. Azi poți pune genunchiul jos și poți să vorbești cu Dumnezeu despre această durere.

Roagă-te să primești eliberarea de vinovăție.

Provocare: Trăiește în adevăr și respinge scheletele ascunse din dulapul tău.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video