A VEDEA IMPOSIBILUL

Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu, și a zis: „Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”
Faptele 7:55-56

Odată cu avansul tehnologic și cu dezvoltarea accelerată a cunoașterii, foarte multe zone de cercetare se bazează pe simulatoare. Piloții au camere de simulare a zborurilor. Cosmonauții sunt puși în zone de simulare a spațiului. Universitățile mari ale lumii, în funcție de aria de explorare, au creat simulatoare de diferite tipuri pentru ca viitorii savanți să poate cerceta la nivel computerizat ceea ce se poate anticipa în viața reală.

Nu există simulatoare ale vieții din cer. Nu avem nicio școală în care să poți vedea computerizat ce se va întâmpla în viitor. Și totuși… Biblia evocă cu acuratețe experiența unor oameni care au văzut imposibilul. Nu au avut parte de tehnologie, ci doar de credință. Credința te fortifică, te direcționează corect, îți oferă suport în clipele grele și te pregătește pentru deznodământul evenimentelor. Da. Credința are ceva mai mult decât un simulator de cercetare. Ea are cheia prin care deschide cerul. Poți cunoaște o parte din imposibil prin voința lui Dumnezeu. Încearcă să atașezi preocupărilor tale modelul de viață al lui Ștefan. A folosit Scriptura și s-a trezit fortificat în credință. Fă la fel și vei vedea imposibilul.

Roagă-te pentru o relație constantă cu Scriptura.

Provocare: Valorifică timpul. Folosește Scriptura cu înțelepciune în fiecare zi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor