ELIBERAREA JERTFEI

Avraam a ridicat ochii și a văzut înapoia lui un berbece, încurcat cu coarnele într-un tufiș; și Avraam s-a dus de a luat berbecele și l-a adus ca ardere-de-tot în locul fiului său.
Geneza 22:13

Firul s-a rupt în clipa în care doctorul mi-a administrat anestezia. M-am trezit în salonul spitalului de recuperare din Sighet. În fața mea era chipul mamei. Sărăcuța… a vegheat lângă mine până s-a convins că am trecut cu bine peste momentul operației. De altfel, o apendicită acută m-a trimis urgent din confortul casei pe masa de operație.

Impresia că sunt singur și că va trebui să mă descurc pe cont propriu a fost spulberată instantaneu. Nu știu cât a stat mama acolo pe scaun, lângă mine. Nu știu câte sacrificii a făcut ca să poată fi acolo. Ce știu este faptul că prezența ei a izgonit orice teamă din sufletul meu.

Avraam a tremurat până când a văzut animalul de jertfă din spatele său. Ce eliberare! Acest subiect al eliberării este cheia revigorării și liniștii tale sufletești. În mod special, Scriptura folosește patru evanghelii să ne asigure de dragostea nelimitată a lui Dumnezeu pentru noi. Isus pe cruce a adus siguranța de azi și de mâine. Este jertfa ce deschide drumul spre libertate.

Nu e departe de tine. Nu poți nega faptul că știi despre Evanghelie. Nu te poți ascunde în spatele celorlalți indiferenți. Isus este aici așa cum a fost atunci pe cruce. Privește-L cu admirație!

Roagă-te să fii liber de păcat.

Provocare: Fă un pas spre cruce. Eliberează-te de povara păcatelor, primește iertarea.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor