CUM IEȘI DIN FUNDĂTURĂ?

Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut și, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!” 
Matei 14:30

Nu sunt deloc puține ocaziile când te lovești de blocaj. Nu îți mai reușește nicio încercare, indiferent de efort, zonă de acțiune sau prietenii la care faci apel. Ești în zona crepusculară. Dacă mai adaugi la această situație și factorii externi, asemenea valurilor de care s-a lovit și Petru, atunci ai rețeta asigurată pentru „afundare”. Te întrebi ce-o fi asta?

De fiecare dată când nu ai resursele interioare să poți „umbla pe apă”, așa cum a făcut Petru, intri în zona de pericol. Observi că planurile ți se năruie, părinții nu te înțeleg, nu ai rezultatele scontate în plan școlar, starea ta sufletească este haotică, iar prieteniile ți se sfărâmă. Ca să ieși, ai nevoie de o soluție ce nu îți aparține.

Petru a încercat tot ce a avut la dispoziție în acel moment. A ridicat privirea spre Isus, a strigat fără întârziere la Isus și a întins mâna spre salvare. Simplificată, lecția lui Petru se reduce la o privire, un strigăt și o mână întinsă. Nu e greu… dar trebuie să o faci spre persoana potrivită.

Cu siguranță vei avea temeri, vei trece prin fundături periculoase. Față de aceste riscuri, cel mai periculos deznodământ ar fi să cauți în altă parte soluția de ieșire, în loc să apelezi la Isus. Ridică-ți privirea spre cer și strigă spre Mântuitorul tău.

Roagă-te să te ajute să ieși din fundăturile periculoase.

Provocare: Apelează la Isus ca unica soluție pentru tine!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor