DESCHIDE OCHII

Elisei s-a rugat și a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de cară de foc împrejurul lui Elisei. 2
Împărați 6:17

Mereu te supără atitudinea celor mari față de tine. Replicile lor sunt parcă scoase la indigo când este vorba de sfaturile primite înainte de plecatul de acasă, sau de începerea unei acțiuni riscante. Simți cum îți pompează inima sângele în vene de supărare și îți vine să urli îngrozitor de cât de sceptic este adultul față de capacitățile tale.

Ca părinte, îți voi vinde un mic pont. Orice adult caută să-l conștientizeze pe tânăr de tot ceea ce poate întâlni dincolo de raza „vederii”. Nimeni nu încearcă să vă fure individualitatea și nici să vă strecoare vreun virus religios printre fapte. Pur și simplu, la vârsta copilăriei nu știm de unde vine pericolul și cum să scanăm realitatea. Vedem doar ce ne izbește privirea.

Elisei I-a cerut lui Dumnezeu să-i deschidă ochii slujitorului său îngrozit de ostașii dușmani care erau la poarta casei lor. După rugăciune, slujitorul a fost capabil să vadă ceea ce Elisei văzuse mai dinainte. Vezi, despre asta este vorba în mesajul acestei dimineți. Ai nevoie să-ți deschizi ochii spre lucrurile din spatele faptelor. Să descoperi intențiile lui Dumnezeu, interesul Lui pentru tine și mai ales mutările pe care le face Dumnezeu ca să te protejeze de pericolele inerente din viață.

Roagă-te să poți vedea intervențiile lui Dumnezeu.

Provocare: Deschide ochii și descoperă „ajutoarele” prin care Dumnezeu lucrează pentru tine.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video