PUTEREA COPILĂRIEI

Și Isus creștea în înțelepciune, în statură, și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.
Luca 2:52

În general, copilăria îmi este adusă în atenția minții de celebrele scrieri ale lui Ion Creangă, Amintiri din copilărie. Fără comentarii, povestirile lui Creangă debordează în simplitate. Lumea copilăriei își are coordonatele ei. Un cod al inocenței, al actului fără maturitate. Cum, de altfel, copilăria este genul de viață unde curajul și potențialul pot exploda în valori de viață.

Se spune că, în timpul cruciadelor, papa de la Roma ar fi spus cu subiect și predicat: „Dați-ne copii până la șapte ani, și noi vom cuceri lumea.” Evident, în prima fază, este vorba de educarea lor și abia după aceea de trimiterea lor în misiuni de cucerire. Ce știa oare sistemul papal?

Copilul are un potențial de modelare fantastic. Lumea copilăriei e locul unde se nasc valorile ce vor domina societatea de mâine. Se clădesc sau se distrug caractere. Principiul acesta l-a înțeles inclusiv Isus. Copilăria lui a fost legată de interesul față de Dumnezeu și de relația cu semenii. Deloc întâmplător a fost faptul că, deși tânăr, Isus i-a surprins pe adulți. Cunoașterea de care a dat dovadă, ținuta etică, respectul pentru viață și mai ales înalta Sa educație l-au ajutat să rămână în centrul atenției. Extrage astăzi din valorile copilăriei și crește constant în atenție față de Dumnezeu.

Roagă-te să poți crește plăcut în fața Domnului.

Provocare: Compară-te mereu cu caracterul lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor