RIDICĂ UN ALTAR VEȘNIC

Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului și i-a pus numele „Domnul păcii”: altarul acesta este și astăzi la Ofra…
Judecători 6:24

În epoca marilor descoperiri geografice ale umanității am fost surprins de un fapt interesant. Conchistadorii aveau câteva obiceiuri stranii. După descoperirea unui nou teritoriu, aveau grijă să marcheze ținutul pentru a arăta cine este adevăratul proprietar. Așa se face că în ziua în care au descoperit Oceanul Pacific, au ridicat pe culmile uscatului o cruce. Nu mai conta deloc cine erau băștinașii, crucea, ca simbol, marca intrarea deplină a noului ținut în lumea creștină.

Ghedeon a ținut să onoreze intervenția lui Dumnezeu în viața lui. A ridicat repede un altar, simbol al închinării și recunoașterii divine. Descoperirea lui Dumnezeu pentru el nu a adus după sine pericolul morții. Dimpotrivă. De acum, Ghedeon avea asigurarea că Dumnezeul lui este un Dumnezeu al păcii. Un Dumnezeu al relației.

Nu trebuie să faci sacrificii mari sau să urmărești să câștigi favoarea cuiva. Copiază-l pe Ghedeon și acționează în așa fel încât să ai o aducere aminte a vieții tale. Altarul tău poate fi o zi deosebită a întoarcerii la Dumnezeu. Poate fi o zi specială de dedicare, o zi specială de abstinență și post. Tu Îl poți avea pe Dumnezeu lângă tine.

Roagă-te să-L cunoști personal pe Dumnezeu.

Provocare: Notează-ți în calendar o zi de aducere aminte a intervenției lui Dumnezeu pentru tine.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor