LOGICA FRICII

Acum, temeți-vă de Domnul și slujiți-I cu cumpătate și credincioșie.
Iosua 24:14 p.p.

Frica este o armă cu două tăișuri. Mai întâi, cei care dau frâu liber sentimentului de teamă să acționeze în conștientul lor vor fi spulberați de incapacitatea de reacție. În acest fel, frica te domină. Dacă frica este privită cu demnitate și abordată cu responsabilitate, se poate transforma într-o armă imbatabilă. Curios! În ciuda sentimentului de teamă, apărarea capătă o forță greu de exprimat în cuvinte. Acesta este cazul mamelor care, în fața fricii, afectate fiind de pericolele cu care se confruntă, sunt capabile să răstoarne orice prognostic sumbru. Mulți copii au fost salvați doar pentru că mamele au convertit teama într-un avantaj.

Poți nega fără argumente pe Dumnezeu în raportul vieții tale. Să trăiești diluat în propria construcție. Sau poți prelua îndoielile, nesiguranța dată de opțiunile tale pentru viitor și viață. Poți transforma tot acest demers într-un traseu al curajului. Acesta este parcursul unei relații în care căutarea după răspuns și respectul pentru posibilul răspuns în Dumnezeu te poate aduce în stadiul de a recunoaște suveranitatea Lui în viața ta. Din acest punct, reverența și teama de Dumnezeu pot să-ți aducă cumpătarea și credința puternică.

Iosua a invitat poporul să ia o decizie. Ești invitat la acțiune. Logica lui Dumnezeu este simplă. Începe cu frica de Domnul, și restul va veni de la sine.

Roagă-te să păstrezi frica de Dumnezeu în viața ta.

Provocare: Înlocuiește îndoielile tale cu o teamă sfântă față de Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video