ÎN TANDEM CU ISUS

Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu să fiți și voi.
Ioan 14:3

Singurătatea este una dintre plăgile contemporane. În ciuda progresului tehnologic și a rețelelor de socializare capabile să ne ofere conexiuni pe tot globul, sentimentul acut care ne dirijează acțiunile este cel al singurătății. Tânjim după aprecieri, după persoane apropiate și înțelegere. Nimic greșit. Partea sensibilă a acestei situații este faptul că noi căutăm în altă parte ceea ce doar Isus poate să rezolve. Umplem golurile din inima noastră prin căutarea unor valori ce sunt inferioare.

Oferta lui Isus nu face parte dintr-o partitură bisericească. Nu te obligă la militărie liturgică. Nu te împinge pe genunchi de dragul orelor de veghe. Nu te provoacă să trăiești în costume băbești, nici să trăiești ca un pustnic. Surprinzător… investiția lui este pentru un loc în care soluțiile ineficiente de astăzi să nu te mai distrugă. El propune un tandem. Gândește-te la bicicleta pentru două persoane. Acesta este tandemul propus de Isus.

De altfel, Isus este dispus să-ți ofere un loc lângă El. Nu este un sens mistic, nici spiritual; este o propunere pentru o relație reală. Printre obiectivele tale nu trata cu dezinteres făgăduința lui Isus. Ai putea să te oprești și să evaluezi cât de singur ești? Să treci din această stare în așteptarea împlinirii promisiunii Sale. Începe chiar acum să privești spre ziua aceea.

Roagă-te să păstrezi vie speranța revenirii lui Isus.

Provocare: Trăiește ca și cum Isus ar veni azi!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor