PUNCT FIX

Să ne uităm țintă la Căpetenia și desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus…
Evrei 12:2

Nimic nu poate să fie egalat cu sentimentul de satisfacție și bucurie pe care îl trăiești odată ce ai atins un vârf muntos. Înălțimea îți oferă de cele mai multe ori o priveliște uimitoare și un grad de împlinire personală. Vârfurile munților sunt măsurate prin raportare la nivelul mării. Ca idee, înălțimea unui munte trebuie înțeleasă ca diferența de nivel dintre vârful muntelui și nivelul la care s-ar ridica apa sub munte dacă ar comunica direct cu marea, de exemplu printr-un canal. Ai nevoie de un punct fix pentru măsurare, pentru încadrarea în spațiu și pentru definirea unui caracter.

În plan uman, mai aproape de interesul nostru, măsurarea calității tale de om se face tot printr-un punct fix. Fixarea atenției pe persoana lui Isus nu este un demers religios. Folosirea vieții lui Isus pentru analizarea noastră, cunoașterea defectelor sau calităților personale este singura cale spre integritate și caracter puternic. Nu te lăsa distras de lucrurile neimportante și mărunte, de activități ce-ți ucid timpul și atenția. Păstrează-ți energia și vitalitatea construind viitorul în jurul succesului tău ca om.

Ai nevoie de Isus să te motiveze. Ai nevoie de exemplul vieții sale ca să eviți capcanele invizibile. Cu privirea ațintită pe faptele lui Isus, vei putea să aduci calitatea faptelor tale la nivelul pe care Isus îl dorește.

Roagă-te să rămâi legat de Isus.

Provocare: Fixează-ți ca obiectiv – fapte de calitate!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video