PLANURI ALESE

Dar cel ales la suflet face planuri alese și stăruie în planurile lui alese.
Isaia 32:8

Am avut ocazia să întâlnesc o mulțime de mame și tați. Din calitatea mea de pastor, mi s-a oferit ocazia să ascult o multitudine de experiențe trăite de fiecare dintre ei în relația cu copiii. Ceea ce m-a surprins a fost faptul că părinții cu mai mulți copii au exprimat o durere comună. În ciuda efortului părintesc de a le oferi copiilor o educație înaltă, au constatat faptul că cel puțin unul dintre copii era diferit. Unii aveau parte de reușite, iar alții nu. Cum este posibil? – mă întrebau nedumeriți.

Nu am eu răspunsurile pentru astfel de situații. Ce pot spune fără să greșesc este faptul că unii sunt atenți la planurile pe care le fac, în timp ce alții sunt delăsători. Plănuirea atentă este o caracteristică a caracterului educat și pregătit pentru viitor. Înțeleptul face diferența dintre plănuire și plănuire aleasă. Imaginează-ți diferența dintre o călătorie cu căruța și o călătorie cu un Mercedes Benz. Copiii lui Dumnezeu niciodată nu vor rămâne indiferenți la provocarea de a gândi nobil. Dacă vrei să nu mai fii o roată de rezervă în rețeaua ta de prieteni, dacă vrei să nu depinzi de alții când e vorba de deciziile tale, dacă îți dorești o libertate de mișcare mult mai mare, atunci va trebui să pui accentul pe felul în care îți planifici viitorul.

Poate nu ești obișnuit să îți faci planuri atente. Nu e nicio problemă, începe de azi să practici acest mod de viață, și vei avea parte de succes și reușită în zilele tale.

Roagă-te să plănuiești cu grijă fiecare alegere.

Provocare: Planifică viitorul tău împreună cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video