ANGAJAMENT ACTIV

Isus i-a răspuns: „Oricine pune mâna pe plug și se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăția lui Dumnezeu.”
Luca 9:62

Aș vrea să înveți (dacă deja știi, atunci recapitulezi) un cuvânt al limbii române care face carieră astăzi printre mulți tineri: „defetism”. Defetismul este atitudinea unei persoane care nu are încredere în reușita unei acțiuni. Mai precis, este lipsa de încredere.

Un studiu realizat de Insights PulseZ, după perioada de pandemie, a relevat faptul că 56% dintre tineri nu mai au încredere în propriile forțe. Smogul de plictiseală s-a instalat în exces peste motivațiile personale. Neimplicarea și indiferența sunt amplificate de trăirea unei stări de neîmplinire cotidiană. Această fotografie debusolează. Ea este reală. Dar prin magnitudinea cifrelor este riscantă. De ce?

Dumnezeu te-a echipat cu o capacitate de vedere incredibilă. Ai vederea fizică și vederea inspirațională. Ori de câte ori vei reduce toată viziunea ta la realitățile fizice, vei cădea în capcana defetismului. De fiecare dată când te vei implica, când te vei angaja și aventura într-o acțiune cu folos, vei depăși condiția ta plictisitoare. Dacă pui mâna pe plug, sau te angajezi activ în a face binele sau a promova bunătatea, având de partea ta binecuvântarea lui Dumnezeu, împărăția divină nu va fi o chestiune îndepărtată, ci va deveni un obiectiv al vieții tale zilnice.

Roagă-te să fii activ în fiecare zi.

Provocare: Implică-te în acțiuni de bine în folosul semenilor tăi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video