STABILEȘTE-ȚI PRIMUL PAS

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Luca 12:31

În anul 2022, am fost martorul unei serii incredibile realizate de înotătorul David Popovici la competițiile de înot seniori, deși era încă junior. A devenit campion mondial stabilind un record mondial la 100 m liber. Un sportiv educat, ambițios și disciplinat. Importanți oameni din sport s-au grăbit să-i analizeze tehnica și abilitatea excepțională cu care înoată. A devenit în scurt timp ținta multor reporteri dornici să-l cunoască și să-i înțeleagă obiceiurile.

Deloc surprinzătoare a fost declarația lui cu privire la programul zilnic. În fiecare dimineața se trezește la ora 4, își ia micul dejun și se pregătește pentru antrenamentul de înot. Performanțele încep mereu cu primul pas. Acest prim pas nu a fost și nu este trezitul la ora 4 dimineața. Primul pas a fost să-și planifice agenda cu priorități. Fiecare zi te provoacă prin chestiuni inedite, oportunități variate de a-ți consuma energia, timpul și vitalitatea. Dacă nu ai un program în spate, vei pierde timpul, ocazia și rația de progres.

Isus știe care este programul de succes al celor care umblă cu Dumnezeu. Caută „mai întâi”. Ce este primul trebuie să rămână primul. Cel mai important pas pe care îl poți face acum este să îți stabilești obiectivul în jurul căruia vei alinia toate provocările și planurile tale. Începe cu Dumnezeu, și vei călători în siguranță.

Roagă-te să fii disciplinat în relația ta cu Dumnezeu.

Provocare: Fă primul pas în fiecare zi pe genunchi — tu și cu Dumnezeu!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor