PROVOCAREA CRUCII

Isus S-a uitat țintă la el, l-a iubit și i-a zis: „Îți lipsește un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea și urmează-Mă.”
Marcu 10:21

Fascinat de experiența reformatorului Jan Hus, am căutat să-i cunosc reacțiile în momentele întemnițării. Într-una dintre cărți, autorul descrie intervenția prinților pentru salvarea lui. În toiul nopții, ușa se deschide. În liniște este rugat să părăsească locul. Jan Hus pleacă nedumerit. Drumul trece printr-o pădure deasă. Undeva pe acest drum, se oprește. Cade în genunchi și, după câteva momente de rugăciune, își schimbă direcția. Se întoarce înapoi în locul întemnițării sale. A doua zi urma să fie executat.

Te întrebi de ce a făcut asta? Ți se pare deplasat să refuzi libertatea și să dai cu piciorul la o astfel de ocazie? Jan Hus a cântărit convingerile sale și provocarea crucii. A refuzat să fie dintre aceia care ocolesc crucea. Isus i-a replicat tânărului bogat că un singur lucru îi lipsește: să ia crucea. De fapt, purtarea crucii este expresia angajamentului făcut pentru o viață responsabilă. O viață capabilă să suporte adversitatea și opoziția.

Nu ocoli crucea. Dacă te afli în fața obstacolelor sau problemelor dificile, dacă experiența ta este obstrucționată de dificultăți și insuccese, a sosit timpul să reevaluezi locul crucii în parcursul tău. Cei care-L urmează pe Hristos sunt oamenii crucii.

Roagă-te să poți lua propria „cruce”.

Provocare: Ia-ți angajamentul să-L însoțești pe Hristos prin provocările vieții.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor