RESETARE ȘI ACȚIUNE

Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu și-i voi zice: „Tată, am păcătuit împotriva cerului și împotriva Ta.”
Luca 15:18

Primul meu computer a fost un univers al suspinelor. Pe atunci, puțini tineri aveau acces la computere. Nu mai vorbesc de utilizarea lor. Fiind la început, doar o mică parte din generația celor tineri cunoșteau dinamica și știința folosirii lor. Așa se face că m-am trezit cu un computer de birou și cu o dorință inexplicabilă de explorare a cutiei magice. A fost un timp îngrozitor de complicat. Neștiința comenzilor, lipsa dexterității și a elementelor de bază au dus la ștergerea de date și, de cele mai multe ori, la virusarea sistemului de operare.

Pentru a depăși impasul în care intram, foloseam un mic buton de pe carcasa unității centrale. Era butonul restart. Imediat, ecranul se întuneca și întregul sistem își reechilibra valorile. Era o chestiune de câteva minute. Valorile inițiale fiind restabilite, sistemul opera ușor și liber.

Fiul risipitor a apăsat butonul restart  — s-a sculat. Acesta este butonul. Și nu a mers după capul lui, ci s-a întors acasă. Adică la valorile inițiale ale identității sale. Când opțiunile sunt blocate și nimic nu îți mai merge, ai butonul restart. Scoală-te din locul în care ai ajuns și resetează totul. Ca să poți înainta, e nevoie să te reîntorci la valorile inițiale. Ele sunt opera Creatorului. Folosește acum posibilitatea de a acționa: resetează-ți sistemul vieții.

Roagă-te pentru reușita întoarcerii spre valorile divine.

Provocare: Ridică-te împreună cu Isus din blocajul în care te găsești.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor