VERBUL „A FACE”

El zicea: „Ava – adică Tată – Ție toate lucrurile îți sunt cu putință; depărtează de la Mine paharul acesta! Totuși, facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiești Tu.”
Marcu 14:36

Când te joci cu verbul în construcțiile gramaticale, oferi atenție sporită conjugării. În funcție de pronumele personal implicat în acțiune, verbul se conjugă diferit. Aceasta este partea tehnică, gramaticală, necesară pentru formarea unui mesaj coerent și logic.

Pe de altă parte, când intră în joc verbul „a face”, la o vârstă ca a ta, nu este suficient să conjugi corect acest verb, pentru că, în funcție de mesajul expus, el definește și autoritatea care acționează. Sper să captezi intențiile acestui aspect. Când spui „eu am făcut”, prezinți imaginea individuală a unui om potent ce nu poate fi bruiat de altcineva. Dar… ne-am întrebat dacă putem reduce verbul „a face” când e vorba de noi, exclusiv la puterea noastră?

Isus a indicat clar că nu putem scoate din acțiunea noastră voia lui Dumnezeu. Când fac ceva, mă gândesc oare și la voia lui Dumnezeu? Când iau o decizie individuală, introduc și voia lui Dumnezeu? Iau în calculul acțiunii mele și perspectiva lui Dumnezeu? Încearcă să-L pui pe Dumnezeu în acțiunile tale. Poți face orice, dar întreabă-L pe Dumnezeu dacă este și voia Lui.

Cel mai rău lucru pe care îl putem face în elanul nostru tineresc este să decuplăm acțiunea noastră de voința lui Dumnezeu. Cel mai bun lucru pe care îl poți face acum este să aduci voința lui Dumnezeu în acțiunile tale. Ai posibilitatea să începi chiar acum.

Roagă-te să-L aduci pe Dumnezeu în acțiunile tale.

Provocare: Învață să spui: „Facă-se voia Ta!”

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor