DUMNEZEU MAI ÎNTÂI

Îngerul a zis:„Să nu pui mâna pe băiat și să nu-i faci nimic; căci știu acum că te temi de Dumnezeu, întrucât n-ai cruțat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.”
Geneza 22:12

Oricum te vei învârti în viață, vei da de Dumnezeu. Într-un fel sau altul, în funcție de ce crezi tu, Dumnezeu îți va intersecta viața. Am avut colegi care au negat vehement credința, prostia asta de religie și mai ales gândirea rudimentară legată de Dumnezeu. O parte dintre prieteni au luat în batjocură orice aluzie la textul biblic. Mai nou, valul de material scris a ridicat ateismul în opțiunile tinerilor ca varianta de lucru. Tragicomedia stă în faptul că atunci când lupți contra lui Dumnezeu, de fapt te întâlnești cu o formă de divinitate.

În acest defileu sălbatic de opțiuni, te trezești asaltat de o mare diversitate de variante pentru convingerile tale. Acum nu e necesar să cunoști acuratețea opțiunilor. Important este să-ți evaluezi prioritățile. Unde vei așeza în hotărârile tale pe Dumnezeu? Îl poți lăsa de căruță – ca ultima opțiune. Îl poți așeza într-un compartiment al vieții sau Îl poți pune pe primul loc în opțiunile tale.

Nu pot explica nuanțele provocării lui Avraam. Cert este un singur lucru. Avraam a plecat, a acționat și a dus la capăt evenimentul dificil al vieții sale așezându-L pe Dumnezeu mai întâi. Cred că este opțiunea cea mai sigură în viața ta. Încearcă să-L pui pe Dumnezeu primul.

Roagă-te să fii inspirat în așezarea priorităților.

Provocare: Începi fiecare acțiune cu Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video