DECIZIE IMEDIATĂ

El le-a zis: „Veniți după Mine, și vă voi face pescari de oameni.” Îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El.
Matei 4:19-20

În primăvara anului 2000, Pentagonul îl contactează pe Paul Van Riper, general de armată trecut prin două misiuni dificile în războiul din Vietnam. Motivul? Pentagonul începuse pregătirile pentru un joc special, Millenium Challenge 02, considerat cel mai complex joc de război de până atunci. Generalul urma să conducă echipa roșie într-un război din Golful Piersic. Armata SUA, echipa albastră, urma să aibă acces la toate informațiile posibile: hărți, statistici, note, sateliți, informatică, spioni etc.

Spre surprinderea organizatorilor, în prima zi, van Riper a nimicit aproape toată flota SUA. Jocul s-a oprit. Generalul a fost chemat să explice cum a putut să câștige războiul în ciuda faptului că a fost lipsit de accesul la informații. Răspunsul lui Van Riper spune totul: „(Echipa albastră) avea diagrame cu săgeți în sus și în jos. Se încurcau în discuții incredibile despre instituții. Erau atât de preocupații de mecanisme, de procese, încât nu mai vedeau imaginea de ansamblu.” În procesul de descompunere a unei situații, pierzi esențialul.

Ucenicii au răspuns prompt. Esența reușitei nu este informația. Convingerile interioare, clădite pe prezența lui Isus, te pot ajuta fără întârziere să iei decizii importante.

Roagă-te să poți folosi fiecare clipă din zi pentru biruință.

Provocare: Clădește-ți convingeri tari, asemenea lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor