LUMINA EXCLUSIVISTĂ

Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul, Dumnezeul meu îmi luminează întunericul meu.
Psalmii 18:28

Dacă vrei să cumperi un simplu bec, te vei găsi în fața unei oferte neașteptate. Când am încercat să vin acasă, pe repede înainte, cu un bec pentru sufragerie, doamna de la electrice m-a întrebat: ce fel de lumină doriți? Cei drept, nu m-am așteptat la această întrebare. Cum adică ce lumină vreau? Am îngânat cam nedumerit: una care să lumineze bine. Răspunsul a venit într-un scurt pachet de descrieri clarificatoare: lumina caldă, lumina rece sau lumina neutră? M-am gândit, în tăcere bineînțeles, cât de interesantă este oferta. Am luat un bec și am plecat acasă.

Mă întreb ce am face dacă oferta lui Dumnezeu ar fi la fel: cuvânt cald, rece sau neutru? Îți imaginezi oameni care să se manifeste după cele trei tipuri de lumină? Îmi este dificil să cuprind această lume ciudată. Din fericire, vestea bună este că Dumnezeu a trimis, prin Isus Hristos, o lumină exclusivistă. Ea nu se amestecă cu nimic din variantele noastre decăzute. Vine doar de la Dumnezeu și nu poate fi reprodusă și fabricată prin firmele religioase. Ca să beneficiezi de ea, Isus trebuie să devină Domnul tău. Nu e suficient să ai un Mântuitor, ai nevoie și de un Domn peste tine și viața ta. Poți compromite traseul tău prin pierderea ocaziilor în care Isus devine Domnul tău sau poți să te bucuri de fiecare ocazie în care Isus îți luminează drumul.

Roagă-te ca Isus să fie Domnul vieții tale.

Provocare: Supune-te cu întreaga conștiință domniei lui Isus în deciziile tale.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor