LUMINA CĂLĂUZITOARE

I-ai călăuzit ziua printr-un stâlp de nor, și noaptea printr-un stâlp de foc, care le lumina drumul pe care aveau să-l urmeze.
Neemia 9:12

Ce sentimente putea să aibă un copil sau un tânăr văzând spectacolul oferit de Dumnezeu prin stâlpul de nor sau de foc? Îți poți imagina trăirile interioare și expresia feței la vederea acestor manifestări miraculoase? Pe cât de greu este să cuprinzi emoțiile generației tinere de atunci, pe atât de greu este să descrii semnificația acestor lucruri. Dar nu uita, niciodată Dumnezeu nu inițiază un proiect fără să urmărească un scop.

Din perspectiva lui Dumnezeu, nu există călătorie fără lumină. Niciodată nu s-a pus în Scriptură problema ca omul să nu progreseze. Dimpotrivă, este intenția lui Dumnezeu ca viața fiecărui tânăr să evolueze. Rămâne în atenția divină modul în care vei călători în progresul tău. O vei face transparent, la lumina zilei, sau te vei ascunde între umbre și nopți întunecate? Așa cum israeliții au primit lumină pentru călătoria lor, în același mod fiecare tânăr primește lumina călăuzitoare pentru fiecare zi. Cuvântul divin și Duhul Sfânt sunt la dispoziția ta. Nu e nevoie de un anunț publicitar zilnic, e suficient să urmărești îndemnul conștiinței ce se adapă din Cuvântul lui Dumnezeu. Câteva secunde și vei zări lumina călăuzitoare așezată în jurul casei tale. Doar o simplă concentrare de conștiință.

Roagă-te pentru lumina călăuzitoare zilnică.

Provocare: Cere ajutor de la Duhul Sfânt pentru a lua cele mai bune decizii astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor