HARUL TULBURĂTOR

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie.
Tit 2:11-12

Îmi doresc să nu uiți ceea ce voi spune acum: „Dacă vrei să progresezi, va trebui să treci prin adversitate.” Aici, între pământeni, creșterea și dezvoltarea sunt strâns legate de factori potrivnici și de condițiile adverse. Vrei să ai o profesie, vei fi nevoit să muncești. Vrei să realizezi un proiect, va trebui să înfrunți efortul, timpul, energia și puterea trupului. Cu siguranță observi că roadele vin printr-un efort susținut.

În plan spiritual, zona de intersecție între nevoile tale fizice și aspectele tale sufletești, progresul și maturitatea, vor avea de străbătut jaloanele adversității. Probabil ești la curent cu dietele drastice folosite de cei care își doresc un corp slim. Cunoști viața sportivilor care tind să doboare recordurile mondiale. Ai auzit de lupta dusă pentru păstrarea parametrilor necesari performanței. Ei bine… Dumnezeu a creat cadrul: ți-a oferit mesajul Evangheliei și l-a construit prin caracterul său iertător… Ai tot ce îți trebuie să pornești spre culmile desăvârșite ale performanțelor tale ca om. Dacă o vei face, fii conștient că vei avea de înfruntat răul, nedreptatea și viața imorală. Harul iartă, dar te și provoacă… Ești dispus să treci peste aceste tulburări necesare?

Roagă-te să poți trece prin tulburările harului din viața ta.

Provocare: Nu amâna plecarea cu Isus pe drumul dreptății. Începe azi!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video