COMBATEREA DĂUNĂTORILOR

Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El și să și duceți, cum și faceți, aceeași luptă pe care ați văzut-o la mine…
Filipeni 1:29

Într-o carte a lui John Maxwell am găsit povestea lui Sam. Hotărât să nu mai piardă timpul s-a angajat la o fermă. Sarcina lui era simplă. În fiecare zi, dotat cu o armă și câteva gloanțe, trebuia să supravegheze perimetrul fermei. Fermierul era decis să scape de șobolani. Sam a intrat în slujbă determinat să convingă fermierul că este omul potrivit la locul potrivit.

După ceva timp, Sam a schimbat tactica. Elanul de început a fost înlocuit cu o atitudine de resemnare și așteptare. Șobolanii mișunau în jurul fermei în timp ce angajatul cu extincția lor nu se agita deloc. A fost întrebat de ce nu acționează, iar răspunsul lui a venit prompt? „Vrei să-i termin pe toți și apoi să-mi pierd slujba?”

Recunoaște că uneori credința ta în Dumnezeu – mare sau mică – seamănă cu atitudinea lui Sam. De ce să lupți până la capăt? Patinarea între plăceri nevinovate și nevoia de spiritualitate te face să nu tragi în toți „șobolanii” care mișună prin perimetrul agendei tale. Reține faptul că orice calcul cinstit trebuie să țină cont de „lupta” pe care o ai de dus cu dăunătorii din viața ta. Combate poluarea morală și infecția păcatului. Harul, puterea lui Dumnezeu de a ierta, este la îndemâna ta. Folosește-l…

Roagă-te pentru o voință curată.

Provocare: Începe să combați dăunătorii din viața ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video