ABUNDENȚĂ ȘI RISC

…dar unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult…
Romani 5:20

Era anul 1994. În fața Magazinului Victoria, din București, apăruse primul fast-food. Forfota era mare. Unul dintre colegi s-a oprit și s-a pricopsit cu un hamburger. Ah, mirosul, înfățișarea, uff și gustul… toate la un loc formau tentația perfectă pentru un student din provincie, mai mult flămând decât sătul. Am trecut cu greu clipa… dar…

Astăzi, fast-foodurile domină peisajul stradal. Abundența lor a amplificat și riscurile. Copiii sunt tot mai obezi, tinerii se chinuiesc să-și păstreze kilogramele decente, iar cei mari… nu mai scapă de greutățile în plus. Aceasta este imaginea metaforică a raportului dintre har și păcat. Ispitiți de gust, riscăm să alunecăm în prăpastiile pe care vrem să le evităm. Întotdeauna va exista o șansă, dar niciodată nu vei fi același om în fața șanselor. Ce eviți să abordezi acum în viața ta te va afecta mereu când vei dori să te schimbi în viitor. Harul lui Dumnezeu este dat din plin, dar pachetul eșecului și ambalajul păcatului te chinuiește.

Am învățat că iubirea mamei nu m-a lăsat niciodată fără o soluție. Dar cu cât mă răzvrăteam mai mult, costul iubirii din partea mamei era și mai mare. Încăpățânarea mea, care nu a luat în serios apelul mamei, a rămas marea mea povară. Înțelegi? Există har, dar riscurile asumate, din nefericire, măresc costul acestui har.

Roagă-te să folosești abundența pe deplin conștient de riscuri.

Provocare: Trăiește în afara riscurilor predându-I lui Isus ființa ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor