GEST DE PREȚUIRE

Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Isus și I-a șters picioarele cu părul ei; și s-a umplut casa de mirosul mirului.
Ioan 12:3

Ce ar trebui să se întâmple ca să faci un gest greu de cuprins în explicații? Probabil nu te-ai gândit la acest lucru. Dar, dincolo de liniaritatea vieții, există momente în care gesturile tale se transformă în acțiuni inexplicabile. Suntem educați să cântărim deciziile și să evaluăm cu luciditate reacțiile noastre. Auzi mereu: să fii echilibrat, să eviți extremele…

Femeia cu mirul s-a prăbușit în gesturi extreme. A trecut peste tiparele vremii și s-a apropiat de Învățător, s-a atins de picioarele Lui și le-a șters cu părul ei. Dar, mai mult decât orice, a luat un mir scump și l-a folosit pentru a spăla picioarele lui Isus. A făcut un gest care a șocat pe mulți. Ce a determinat-o?

Femeia nu a avut un trecut frumos. Ea își cunoștea greșelile, plăcerile și păcatele făcute. Isus i-a oferit iertare. S-a bucurat de o nouă șansă. Fiind eliberată de povara trecutului, cu un nou început în față, a recurs la recunoștință. Când ți se iartă mult, iubești și mai mult. Ar trebui să înțelegi că așa ajunge oricine întâlnește mila lui Dumnezeu. Se produce o reacție inexplicabilă. Dai totul, pentru că ai obținut totul. Ai putea începe chiar de acum să folosești mila lui Dumnezeu pentru tine.

Roagă-te să scapi de poverile ce te apasă.

Provocare: Folosește azi harul lui Isus pentru a începe un parcurs nou.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor