AGENDA DUHULUI

Duhul a zis lui Filip: „Du-te și ajunge carul acesta!”
Faptele 8:29

Diogene, filozof și gânditor al lumii grecești, s-a remarcat prin interesul acordat virtuților în mod general și binelui în mod particular. I-a atras atenția inclusiv celebrului împărat Alexandru cel Mare. Partea interesantă a vieții a fost marcată de deciziile pe care le-a luat instantaneu și care i-au surprins pe cei din jur. Se spune că a văzut un băiețaș chinuindu-se să bea apă folosindu-și palmele. A luat blidul său și i l-a oferit băiatului. Diogene a fost tipul de om imprevizibil. Observând un melc, a luat decizia să se mute într-un butoi. Casa lui a devenit butoiul.

Alexandru cel Mare a dorit să-l provoace pe acest omuleț care atrăgea privirile și interesul oamenilor de rând. Într-o ocazie l-a provocat: „Îți pun la dispoziție tot ceea ce dorești!” Răspunsul lui a fost direct: „Dă-te la o parte și nu mai bloca lumina soarelui!”

Filip se bucura de lumina Duhului. Etiopianul era blocat. Duhul Sfânt a intervenit în viața a doi oameni, pentru a rezolva căutările inimii. Indiferent ce cauți, indiferent dacă ești conectat la lucrarea Duhului Sfânt sau îți este blocată înțelegerea, în spatele tău, Duhul Sfânt are o agendă. Cele mai frumoase zile sunt acelea în care agenda ta se potrivește perfect cu agenda Duhului. Fă-ți planuri mari, dar urmărește-le cu ochii Duhului.

Roagă-te pentru planuri mari, binecuvântate de Duhul Sfânt.

Provocare: Urmărește „carul” din viața ta care te preocupă și caută-l împreună cu Duhul Sfânt.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor