OCAZIA CREDINȚEI

Căci își zicea ea: „Numai să mă pot atinge de haina Lui, și mă voi tămădui.”
Matei 9:21

Te aștepți ca oamenii credinței să facă lucruri mari. Vrei să auzi de minuni sau de manifestări miraculoase. Da. Uneori Dumnezeu face și asta cu cei credincioși. Totuși, nu este o regulă ca o credință puternică să fie însoțită de minuni ieșite din comun.

Cunosc o doamnă care te poate surprinde. Nimeni nu o poate cataloga drept erou al credinței. Ea trăiește în fiecare zi cu Dumnezeu. Într-o ocazie mi-a relatat despre încrederea pe care o are în Dumnezeu. Fiind văduvă, cu o mică pensie, nevoile financiare sunt mai mari decât posibilitățile ei limitate. Fiind generoasă, împarte cu bucurie celor din jur. Din acest motiv, uneori îi lipsesc resursele să-și acopere necesarul pentru viață. Dar nu se descurajează. De fiecare dată vorbește cu Dumnezeu. Mi-a mărturisit convingerea ei: „Dacă îi spun totul lui Dumnezeu, El îmi poate da ceea ce îmi lipsește.” Nu o dată, ci de mai multe ori, a rămas fără bani pentru pâine. Surprinzător, după dialogul ei cu Dumnezeu, a primit exact cât avea nevoie să-și procure pâinea. Interesant?!

Ocaziile mari sunt la poarta ta. Nu trebuie să te duci în locuri îndepărtate să mărturisești credința. Poți începe din camera ta. Cu prietenii tăi și cu nevoile tale. Ai nevoie să te atingi de puterea lui Dumnezeu.

Roagă-te să poți „atinge” azi credința vie.

Provocare: Cere-I lui Dumnezeu să-ți răspundă la o nevoie personală.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor