PERSOANA SPERANȚEI

Pe când le spunea Isus aceste vorbe, iată că a venit unul dintre fruntașii sinagogii, I s-a închinat, și I-a zis: „Fiica mea adineaori a murit, dar vino de pune-ți mâinile peste ea, și va învia.”
Matei 9:18

Viața ar fi imposibilă fără speranță. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă la fiecare eșec am rămâne fără ieșire. Ne-am trezi în fiecare zi chinuindu-ne să ne dezlipim de eșecuri. Am agoniza și trudi la infinit.  Am fi exact în ipostaza celui ce nu poate scoate nota cinci la matematică. Un infern infinit. O luptă surdă, acidă și tragică…

Din fericire, nu aceasta este situația ta. Ai la îndemână posibilități noi, indiferent de blocaj. Ai fost crescut într-o lume a speranței. Ce nu reușești azi, cu siguranță vei reuși mâine. Această încredere nu ar fi fost posibilă dacă nu am fi avut în universul nostru înțelepciunea infinită a lui Dumnezeu.

Speranța ta este susținută și îngrijită prin persoana lui Isus. Fruntașul sinagogii a înfruntat domeniul morții, apelând la Isus. O rază de speranță micuță pusă în fața lui Isus poate schimba radical eșecul sau neputința.

Nu crezi că poți depăși orice? Încearcă să folosești speranța. Apropie-te cu încredere de Isus. Nu te lăsa distrat de clișeele unora care îți „vor binele”. Ai în fața ta singura Persoană din univers ce îți poate împlini eforturile. Aleargă la Isus și bucură-te de rezolvarea pe care o poate aduce problemelor tale.

Roagă-te să biruiești îndoiala.

Provocare: Trăiește azi ca o persoană plină de speranță.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor