PUNCTUL FIERBINTE

Ei au zis unul către altul: „Da, am fost vinovați față de fratele nostru, căci am văzut neliniștea sufletului lui când ne ruga, și nu l-am ascultat.”
Geneza 42:21

Probabil îți amintești de jocul rece, cald, fierbinte. Un obiect este ascuns, jucătorul care nu știe trebuie să-l găsească. Dacă este departe de locul unde e obiectul cu pricina, cei din preajmă strigă: rece. Dacă se apropie, vor striga: cald. Când ajunge în preajma locului unde este ascuns obiectul, se strigă: fierbinte.

Iosif a fost vândut de frații săi printr-o tranzacție cinică. Frații l-au vrut înlăturat din perimetrul casei. Au intrat în jocul punctului fierbinte. Lui Iacov i-au spus că Iosif nu mai există. În Egipt s-au apropiat atât de mult de Iosif, fără să știe că punctul devenea fierbinte. În preambulul aflării adevărului despre Iosif, frații își amintesc despre „neliniștea sufletului” zărită la Iosif cu ocazia vânzării.

Punctul fierbinte al schimbării cursului vieții se citește în neliniștea trăită la nivel sufletesc. O suferință cruntă, pornită din pierderea siguranței oferite de obișnuințele trecute. Amintirile te năpădesc din trecut în același timp cu teama de necunoscut, ce vine din viitor. Ai trăit astfel de clipe? Eu cred că da. Iosif la fel. Acela este punctul de fierbere. Ieșirea rezonabilă cu capul pe umeri o poți realiza doar prin întovărășirea cu Dumnezeu.

Roagă-te să ieși biruitor din fiecare punct fierbinte al zilei.

Provocare: Asigură-te că faci totul ca pentru Domnul.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor