CALCUL GREȘIT

El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; … am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața.”
1 Împărați 19:10 

Filmele care m-au atras ca un magnet au în centrul acțiunii un erou. Scenariile sunt cam identice. După o introducere sumară, regizorul clarifică nevoia eroului. Odată introdus în miezul evenimentelor, personajul principal domină prin unicitate și singularitate toate acțiunile. Eroul are calități incomparabile în raport cu ceilalți actori ai filmului. Ele sunt evidențiate prin scene și acțiuni de forță. Dar… toate calitățile nu sunt suficiente pentru deznodământul dorit. Suspansul este amplificat de neputința fizică afișată de erou. Conflictul dintre condiția individuală și calitățile personale balansează periculos deznodământul.

Fie vorba între noi, nu de calități ducem lipsă, ci de un calcul corect al propriilor resurse. În termeni simpli, nimeni nu poate clona individualitatea ta. Folosirea calităților ca să ilustrezi performanțele tale nu este suficientă. Dincolo de calitățile individuale există și un calcul onest față de condiția ta fizică și morală. Dacă vei înțelege că Dumnezeu ne-a creat cu darul sociabilității, atunci nu te vei complace într-o agendă egoistă. Cu siguranță, vei vedea că singurătatea ta este de fapt o fantomă. Vei fi împlinit atunci când Îi vei da lui Dumnezeu ocazia să-ți conecteze așteptările cu cei din jurul tău.

Roagă-te pentru a folosi calitățile în folosul colectiv.

Provocare: Ajută astăzi pe cineva să depășească impasul în care se află.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor