NU EȘTI ABANDONAT

Apoi a venit Îngerul Domnului și s-a așezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul său, bătea grâu în teasc, ca să-l ascundă de Madian.
Judecători 6:11  

Există în cultura veche a indienilor apași o lecție de viață predată de părinți băieților ce ating vârsta majoratului. Tatăl împreună cu băiatul pleacă pe înserate în inima pădurii. Într-un moment decis de părinte, tânărul este lăsat singur. Tatăl dispare, iar băiatul trebuie să înfrunte noaptea singur. Nu cred că ai vrea să fii în pielea acestui tânăr, abandonat în pădure, expus fiarelor sălbatice ce mișună noaptea pe teritoriul lor.

Toată noaptea băieții sunt torturați de frică, emoții, groază și tremur. La mijirea zorilor, tatăl apare din nou și își ia băiatul acasă. Pe drum, băieții află adevărul despre noaptea de groază. Tații dispar brusc, dar nu își abandonează fiii. Deși ascunși, ei supraveghează cu atenție viața tinerilor.

Sentimentul că nu te înțelege nimeni, care domină uneori tinerețea, nu este fidel realității. Aparent, toți par împotriva ta, deși în realitate sunt foarte multe persoane care stau în preajma ta să-ți asigure protecția. Din lumea nevăzută, îngerii lui Dumnezeu sunt implicați în susținerea ta. Nu patina prin viață cu gândul risipit printre resemnările minții. Dumnezeu nu te lasă niciodată singur.

Roagă-te pentru pacea ta sufletească.

Provocare: Ridică ochii dinspre problemele tale spre cer și descoperă prezența lui Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor