APROAPE DE SURSĂ

Dar Moise a fugit dinaintea lui Faraon și a locuit în țara Madian. A șezut lângă o fântână.
Exodul 2:15 

Moise este un personaj ce nu are nevoie de prea multe prezentări. Îți aduci aminte de salvarea lui spectaculoasă într-un coșuleț pe apa Nilului. De lupta lui cu egipteanul. Și, desigur, de trecerea Mării Roșii. O acțiune miraculoasă! Printre aceste momente mari, poate mai puțin evidentă este pregătirea lui.

Nevoit să fugă în pustie după uciderea egipteanului, Moise s-a trezit deposedat de toată splendoarea palatului faraonic. Fără servitori, fără lux și atenție, s-a regăsit într-o ipostază crudă. Ai circulat fără repere? Să mergi fără direcție? Să te găsești într-o situație fără ieșire?

Căutându-și locul pentru supraviețuire, Moise se decide să-și tragă sufletul lângă o fântână. Apa este esențială în ciclul vieții. Ai nevoie de hidratare. Nu o poți face prin surogate. Unele lucruri nu se pot înlocui cu nimic în lume. Aceasta este lecția dură a căutării unui mod de a supraviețui consecințelor.

Indiferent ce locuri, anturaje, prieteni sau trasee vei căuta în viață, vei avea nevoie de o sursă adevărată pentru supraviețuire. Apa împlinește o parte, dar sunt alte părți care trebuie alimentate zilnic. Ancorarea în zona lucidității, a măsurării lucrurilor cu demnitate, pentru tine trebuie să fie o prioritate. Ai nevoie de timp să-ți răcorești mintea și să-ți limpezești gândurile.

Roagă-te pentru sursa adevărată a lucidității.

Provocare: Traversează ziua fără să vizionezi niciun film. Limpezește-ți mintea.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor