RELAȚII SINUCIGAȘE

Și iată că un bărbat dintre copiii lui Israel a venit și a adus la frații lui pe o madianită, sub ochii lui Moise și sub ochii întregii adunări a copiilor lui Israel…” 
Numeri 25:6

Dintre prieteniile periculoase, cea mai perversă este prietenia sinucigașă. Ea este construită în jurul persoanei noastre. Ne vedem invincibili și prea puternici să fim atinși sau doborâți de prietenii din jurul nostru. Până la urmă, nu ne cunoaștem noi mai bine decât alții?

Zimri, bărbatul israelit, nu s-a gândit că ar putea să-și piardă viața din cauza unei relații, în fond, nevinovate. Concluzia lui a fost fatală. A fost ucis chiar în cortul lui. Ce părere ai? Nu știa Zimri cine este el? Să fie doborât de o femeie?

În analiza invers proporțională a acestui subiect, relația sinucigașă, în cele mai multe cazuri, este generată de urmărirea unui interes la limita codului etic. Știi că nu trebuie să te amesteci cu cei care consumă droguri ușoare, dar tu ești puternic și te duci cu ei. Ce crezi că urmează? Ți s-a spus că nu e bine să te expui filmelor pornografice, dar tu ești puternic și mergi cu prietenii tăi să vezi doar câteva pelicule! Ce crezi că urmează?

Extinde această analiză la toate aspectele vieții tale. Vei observa că relațiile construite pe puterea ta de autocontrol, ce au în spate axul plăcerii, te sufocă lent. Dacă nu ieși repede de sub dominația acestor prietenii, riști să-ți pierzi valoarea vieții.

Roagă-te pentru relații vii, dinamice și binecuvântate.

Provocare: Dacă ai o relație care îți distruge caracterul, va trebui să renunți la ea.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor