ASOCIERI RISCANTE

Dar iudeii care nu crezuseră, de pizmă, au luat cu ei niște oameni fără căpătâi din mulțime, au făcut gloată și au întărâtat cetatea. 
Faptele 17:5

Nu ne încărcăm creierul cu ce nu merită. La vârsta asta, să stau și să analizez, ca toți bătrânii, ce șosete poartă prietenii mei, sau ce culoare au șireturile lor? Hai să fim serioși! Nu e prea de tot? Sunt mărunțișuri nesemnificative. Adulții nu prea au ce face și se complac în calcule speculative despre cer, iad, păcat sau mântuire. Ar fi mai bine să ne lase în pace…

Dacă gândești așa, vreau să-ți spun că în viață lucrurile stau diferit. De mai multe ori am fost abordat de părinți. Erau surprinși și contrariați. Copiii pe care i-au crescut cu răbdare și dragoste, sădind în ei calități, valori și conduită aleasă, după primele zile de școală i-au surprins cu vorbele noi importate de la prietenii lor de afară. Cum a fost posibil ca în câteva zile să cedeze toată construcția de acasă?

În mulțime vei găsi mulți prieteni. Unii cu capul pe umeri și o mare parte de prieteni „pierde-vară”. Aceștia își aleg propriile trasee în viață. Din când în când, vei dori să te asociezi cu cineva și să-ți faci prieteni noi. În acest punct începe nebunia. Poți alege la întâmplare să rătăcești prin tinerețe și să ratezi țintele importante ale dezvoltării tale. Pe de altă parte, poți alege serios să clădești un profil puternic. Să ridici standardele prin calitatea ființei tale.

Roagă-te să-ți folosești cu înțelepciune rațiunea în alegerea prietenilor.

Provocare: Caută să te împrietenești cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor