ÎNNOIREA MINȚII

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
Romani 12:2

Citisem cu mare sete cartea lui Viktor Frankl, Omul în căutarea sensului vieții. Deportat în lagărele naziste, Frankl a fost nevoit să îndure cruzimea specifică și să lupte inteligent pentru fiecare zi de viață în plus. A pierdut totul. S-a trezit la Auschwitz fără niciun obiect personal. Toate i-au fost luate. Străin, fără casă și fără nimic, a recunoscut pierderea libertății. I s-a luat timpul, i-a fost afectată sănătatea, l-au sleit de puteri și l-au tratat mai prejos decât un animal. Naziștii au sperat că prin tortura lor totală, fără libertate, nimeni nu va putea face nimic.

În fond, Frankl a descoperit că, în ciuda situației sale sadice, era de fapt liber. Motivul? Chiar dacă a fost deposedat de valorile sale, hitleriștii nu au putut să-i controleze mintea. El era stăpân peste gândurile și ideile sale. Era cu ei, dar nu era ca ei. În fiecare zi, mintea lui călătorea dincolo de sârma ghimpată, de puștile soldaților sau bastoanele dureroase.

În mod similar, poți evita să fii parte a mulțimii. Nu te chinui să schimbi mintea, ci urmărește să o scoți din rutina zilnică. Oferă-i ocazia să se ridice peste lagărul păcatului. Hrănește-o cu imaginile împărăției cerești.

Roagă-te să cucerești în fiecare zi o părticică din cer.

Provocare: Evită filmele astăzi și umple-ți mintea cu imaginile naturii. 

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video