GÂNDIRE SĂNĂTOASĂ

Preaiubiților… caut să vă trezesc mintea sănătoasă prin înștiințări.
2 Petru 3:1

Cât de simplu atinge Petru terenul sensibil al minții! Se folosește de două părți ale comorilor umane: sănătatea și starea de conștiență. Între a fi perfect sănătos și capacitatea lucidă de a utiliza resursele se dă o bătălie crucială. Dacă iei în calcul faptul că subiectul acestei lupte este chiar mintea ta, vei constata că nu poți să eviți confruntarea. Preferi să închizi ochii și să mergi mai departe, indiferent ce îți șoptește mintea, sau te vei opri să abordezi demn semnalele ei?

Petru este chinuit de felul în care unii își leagănă somnul lin al conștiinței. În efortul său, scrierea epistolei este o încercare dureroasă de a trezi mințile somnoroase. Cred că pricepi… Este vorba de nepăsarea cu care se tratează zilele și deciziile. Vorbim de amânare, pentru că avem timp. E vorba de indiferență, pentru că nu mă afectează. Tiparele noastre obișnuite. Cu ele defilăm ca niște eroi de carton. O facem în tăcere. Și, crede-mă, de cele mai multe ori asta se petrece în visurile noastre efemere. Poate că te consideri un tânăr vigilent, căptușit cu sănătate… străin de restul mulțimii capturate. OK. Ești sigur că ești la capacitate maximă. Dumnezeu ne vrea capabili să atingem potențialul în limita de sus a progresului. Ridică ștacheta mai sus de unde e acum și dă-I o șansă lui Dumnezeu să-ți folosească mintea într-un mod deplin.

Roagă-te pentru o gândire sănătoasă.

Provocare: Evită azi să-ți încarci creierul cu lucruri care ar putea adormi mintea ta!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor