APARENȚELE ÎNȘELĂTOARE

…căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
Romani 1:25

O fâșie lungă de aproximativ 20 de metri, plină de mărăcini, delimita proprietatea părinților de a vecinilor. Mama m-a rugat să scot rădăcinile din pământ și să elimin astfel porțiunea respectivă. Ușor de zis, dar greu de făcut. Cunoști sentimentele din adâncurile necunoscute ale minții…

Ca să scap cât mai repede de treabă, am operat la suprafață. Nu am scos rădăcinile, așa cum era normal, ci am secționat rapid cu sapa și toporul tot ce era la suprafață. Mulțumit de ce a ieșit, mi-am prezentat capodopera. Mama, neîncrezătoare, mi-a replicat scurt: „Vom vedea!”

La jumătate de an, fâșia cu pricina era acoperită de tulpinile mici răsărite din pământ. Pledoaria mea, pornită dintr-un calcul ieftin, s-a făcut țăndări. Încercarea de a schimba realitatea prin schimbarea adevărului nu ține. Pare funcțională doar în mintea ta. Ascunderea în spatele aparențelor înșelătoare te discreditează în timp. Vrei să fii o persoană credibilă? Muncește asupra aparențelor prin care îți camuflezi compromisurile tinereții. Evită acest mod simplu de a rătăci bezmetic prin coridoarele zilelor. Nu schimba adevărul prin minciuni cu aparență de adevăr.

Roagă-te să spui adevărul și să trăiești adevărul.

Provocare: Amintește-ți care a fost ultima minciună spusă. Încearcă azi să o schimbi în adevăr prin mărturisire.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor