PUS DEOPARTE

Fiii lui Aaron, Nadab și Abihu, și-au luat fiecare cădelnița, au pus foc în ea și au pus tămâie pe foc; și au adus astfel înaintea Domnului foc străin, lucru pe care El nu li-l poruncise…
Leviticul 10:1

De câte ori nu ți s-a cerut să fii respectuos? O cerință aproape obsesivă repetată constant de părinți, profesori, credincioși și… mulți alții. Un caracter plăcut este caracterizat de respect. Între oameni, respectul este o comoară. Oricine distruge respectul se transformă încet, dar sigur, într-un mic nesuferit. Ce vreau să zic?

Există în viață o serie întreagă de comori de care nu ne putem atinge. Ele fac parte din tezaurul uman. Încercarea de a le disloca, de a le trata cu ușurătate, distruge frumusețea umană și afectează dezvoltarea noastră.

Fiii lui Aaron au tratat cu ușurătate sacrul. S-au dus la altar ca la cafeneaua din mijlocul străzii. Pentru ei, Dumnezeu nu era diferit de praful de afară. În mintea lor, sacrul nu era diferit de profan. În consecință, au amestecat lucrurile, și actul sfânt a devenit un simplu fapt banal de preoție.

Ori de câte ori privești cu ușurătate lucrurile sfinte, tratezi cu nonșalanță marile comori umane: frica de Dumnezeu, respectul, sfințenia, îți mutilezi caracterul frumos. Nu lăsa ca lucrurile străine să distrugă reperele înalte ale caracterului.

Roagă-te ca viața ta să fie pusă deoparte pentru Dumnezeu.

Provocare: Ca formă de respect, astăzi refuză muzica străină.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video