CU CINE TE COMPARI?

A mai spus și pilda aceasta pentru unii care se încredeau în ei înșiși că sunt neprihăniți și disprețuiau pe ceilalți.
Luca 18:9

Vestea tragică a morții sosise la fratele mai mare. Fratele lui mai mic fusese omul de încredere. Au făcut împreună o mulțime de afaceri mai mult sau mai puțin reușite. Dar, prin felul lor de a fi, și-au definit caracterul: oameni lacomi, înclinați spre compromis, străini de bunătate, insensibili la nevoile celor din jur. Acum, fratele rămas în viață își negocia imaginea și renumele și, odată cu poziția sa, încerca să spele imaginea fratelui mort.

S-a adresat pastorului și l-a rugat să spună despre fratele său mort că a fost un frate bun. A face asta însemna să sfideze realitatea. Pastorul s-a gândit și, în final, cu ocazia funeraliilor avea să declare: „În comparație cu fratele mai mare, cel mort a fost un sfânt.”

Știi ce face Isus spunând pilda vameșului și a fariseului? Reglează nivelul nostru de comparație. Suntem înclinați să ne etalăm calitatea umană apelând la cei din preajma noastră. Ne stabilim repere greșite. Îi selectăm din mulțime pe cei mai puțin vrednici de onoare și, în comparație cu ei, ne vedem atât de buni. Acest mod te ajută să scapi de o comparație directă cu sursa binelui: DUMNEZEU. Evitarea lui Dumnezeu și reducerea comparației la nivelul omului te vor deconecta de sursa puterii și a reușitelor tale în viață.

Roagă-te să urmărești binele cu ochii lui Dumnezeu.

Provocare: Începe de azi să răspunzi întrebării: „Ce ar face Isus dacă ar fi în locul meu?”

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor